søndag 8. mars 2015

Produksjon av Kinahatt

Produksjon av Kinahatt

Forord:

Kinahatt er en del av et dødfisksystem som ØPD produserer. Disse hattene blir satt sammen med topprør, som vi også produserer. Disse blir formene må dessverre støpes hver for seg, pga komplisert form og spenninger som oppstår på ferdig produkt. Du kan lese mer om ferdig produkt her

HMS

Vernesko

- Hørselvern
- Hjelm
- Hansker  
2 Stk Kinahatter. Topprør i bakgrunnen



Utstyrsliste:

Slagtrekker

- Kran
- Hammer


Utstyr til omstilling:

Inserts
- Stålull
- Slippmiddel

Jobben som ble gjort:
Kinahatt som henger i lokk

  • Det første som vi alltid gjør er å sjekke om formen er fylt med pulver. Det er egentlig en selvfølge at former skal være fylt, men det er alltid lurt å være på den sikre siden.Formen var fylt og derfor startet vi produksjonen.
  • Formen ble kjørt inn i ovnen. I ovnen blir plasten smeltet og rotert rundt slik at plasten legger seg i et jevnt lag langs hele innsiden av formen. Armen som formen hviler på roterer biaxialt. Det er derfor plasten fordeler seg likt.
  • Deretter skulle formen inn i kjølen. I kjølen stivner plasten, slik at vi faktisk kan ta produktet ut av formen uten å ødelegge huden.
    Her er det mulig å avkjøle produktet med enten vann, luft, damp, osv. Siden luft er mest tilgjengelig, er det tatt i bruk.
  • Formen blir kjørt bort til plattformen, der vi omstiller den (Omstilling betyr å gjøre klart for nytt produkt). Vi løsner alle festene og klemmene som holder på topplokket til formen. Vi løfter lokket opp med kran. Formen er laget slik at produktet vil henge igjen på enkelte steder. Denne formen er laget slik at produktet vil henge i topplokket når vi løfter den. Vi kjører topplokket som holder produktet til et sted der vi kan ta fjerne produktet fra lokket, uten å skade det.
  • Det siste vi gjør før vi sender produktet (kinahatten) inn i ovnen igjen, er å fylle den med det den trenger. I dette tilfellet setter vi inn inserts, bytter stålull og fyller formen med pulver. Etter dette setter vi på lokket og fester klemmene igjen.
  • Til slutt er det bare å kjøre produktet inn i ovnen og repetere prosessen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar